Mixed Use Townhouse Renovation

NUEVA YORK, NY

This early 19th Century townhouse is currently occupied only on the retail ground floor, but this renovation incorporates a new duplex apartment above the ground floor and basement levels, which are being modernized to accommodate a new restaurant. The 5000 SF landmarked building is being structurally re-conceived with a steel frame to support the original masonry walls. All new mechanical, electrical and plumbing systems are being installed, including those required for the restaurant kitchen equipment. The duplex will be a spacious 3-bedroom, 3 ½ bath home rendered in a modern vocabulary within the building’s historic and fully restored 3-story brick structure. The commercial space will be acoustically isolated from the upstairs apartment. The apartment’s living spaces are a loft-like open area with a central modern kitchen. New stairs unify the building vertically, and become an internal stair inside the apartment, connecting the living and dining floors with the 3rd floor bedrooms.

Información del Proyecto >

existing elevation

existing interior

restaurant plan