BEACH WALK HOUSE

FIRE ISLAND, NEW YORK

This Fire Island house is located directly behind beach-front dunes. The strict requirements of both FEMA and local codes regarding height, lot line, setbacks, and site coverage; the proximity of neighbors; and very specific view corridors all presented a host of challenges. Our response was to create a dynamic composition of three intersecting rectilinear forms, which is rotated on the site off the prevailing grid. This decision maximized both views and privacy. The volume at grade is delineated by dark, vertically slatted, wood breakaway walls, which obscure the support pilings and provide storage for water sports equipment. The center volume, clad in horizontal wood siding, houses bedrooms & baths and provides roof decks for the living level. The metallic clad upper volume contains a large, open-plan living space with spectacular water views.

Project Info >
  • Landscape Contractor
  • RK Landscapes, Fire Island
< Back to Description

entry facade

facade detail

facade

entry

facade detail

stairs

living space

kitchen

living space with kitchen beyond

living space, evening

Deck

master bedroom

bedrooms

house at dusk