BROOKLYN RESTAURANT

BROOKLYN, NEW YORK

SPG architects worked with their client and a restaurant branding consultant to help transform an under-used manufacturing warehouse near Brooklyn’s rapidly transforming Navy Yard. The design extends an existing mezzanine level and adds a floor and an 850 SF roof deck and wading pool that visually links the building to the city beyond. SPG preserves and enhances the brick structure; the exterior is embellished with a green wall and an inviting steel and glass entrance, while the interior is transformed with lighting and wood screens that break up the massive 18′ high brick perimeter and filter views between the dining rooms, the kitchen, and the public stair. The restaurant includes 6900 Sf of space including two dining rooms, an open chef’s kitchen, two bar areas and support facilities. The front of the restaurant opens to the street as a transitional living space for the neighborhood.

Project Info >

Front Facade

Entry & Lounge

Lounge

Dining Area & Bar

Dining Area & Bar

Dining Area & Bar

Roof Deck & Pool

Ground Floor Plan

Second Floor Plan

Basement Plan

Longitudinal Section