GRAMERCY PARK RESIDENTIAL LOBBY

NEW YORK, NY

This 1900 square foot lobby in late 1950’s building had not been renovated since the building was built, and the finishes and functions of the public spaces in the building were worn and out-dated. SPG Architects were asked to provide limited and cost-effective interventions to transform the lobby both visually and technologically. A new front desk and storage area were installed that seamlessly incorporating computers and intercom systems that previously were installed in an ad-hoc manner in the all glass entry vestibule. A new palette of wood and translucent acrylics added dimension and warmth to the space to provide an added sense of serenity to the entry pavilion, which in a rarity for NYC, is set in a garden. These materials were then extended into the seating and elevator areas to create an inviting sense of arrival for the building’s tenants and visitors.

Project Info >