GREENWICH VILLAGE PENTHOUSE

NEW YORK CITY

This renovation transforms what was a beautiful, but austerely minimalist one-bedroom penthouse into a more livable apartment without losing its appeal as a glowing modern space high above Greenwich Village. The completed 1200 SF two-bedroom, two-bath aerie is wrapped by 860 SF of terrace with expansive views of NYC and beyond. Each floor incorporates a continuous visual plane running north-south, which separates the core private functions from the more public living spaces. Parallel translucent panels can be manipulated to create levels of separation at the openings in these walls. Silvery wood paneled boxes contain the kitchen upstairs and a second bedroom with a thickened wall containing various media and storage requirements downstairs. The warm natural tones of the furnishings contrast nicely with the abstract neutral architectural palette.

Project Info >
  • Interior Designer
  • SPG Architects (Andres Cova)
  • Photographer
  • Daniel Levin
< Back to Description

entry toward living area

kitchen from dining

dining with view beyond

living room toward kitchen

living room

living toward dining

living room detail

stair detail

stairway from bedroom

stair detail

master bed with stair beyond

master bed with bath beyond

master bathroom

outdoor terrace looking south

outdoor terrace looking north