PAWLING RESIDENCE

PAWLING, NEW YORK

This 3,330 SF weekend getaway provides a private refuge for a NYC couple. The house sits on 5 semi-private acres. Its pavilion-like form nestles into a rise in the landscape allowing for the 2-story bedroom zone to seamlessly link with the main living areas, which contain living, dining, and kitchen functions. A dining terrace and a private master bedroom suite garden are defined as exterior rooms by concrete half walls that are extensions of the main house form. The gestural roofline slopes upward from the closed front facade to the more open rear facade and provides a sense of soaring relief as the occupant moves from the entry court to the expansive views beyond.

Project Info >
  • Pawling Residence
  • Corporate Construction
< Back to Description

front facade

front facade detail

entry

rear elevation from pool

facade detail

facade detail

living space with entry beyond

living space

dining room and kitchen

powder room with kitchen beyond

stairs

library

pool and rear facade at dusk

rear facade at dusk